Hotel Gracanica

*DSC02884

A place to relax in the calm and clean air of the countryside, just 15 minutes from Pristina city center, 500 m from the center of Gracanica and its UNESCO World Heritage monastery and a short walk to the archeological site of Ulpiana. Offering 5 single, 7 double rooms and 3 studios with kitchenettes, the boutique hotel designed by architect Bujar Nrecaj combines contemporary architecture with traditional elements to create a unique atmosphere that will make you feel at home. Enjoy the garden with its swimming pool and the view over fields and hills, explore the surroundings on foot or mountain bike or use it as a starting point to visit other places of interest in Kosovo, all reachable within an hour and a half.

The hotel is a unique interethnic partnership between its Swiss owner, Roma managers and Albanian and Serbian staff.

See more on the hotel’s webpage or Facebook page.

CONTACT:

+381 (0)38 729888 or +386 (0)49 764000 (English, Albanian, Serbian spoken)

info@hotelgracanica.com

Find the hotel on our specially-created Google map

*DSC03704 

The hotel is one of 10 sites for sustainable tourism in Kosovo featured on this website. Use the menu on the right to explore the others.

Një vend për relaks në një ajër të pastër vetëm 15 minuta nga qendra e Prishtinës , 500 m nga qendra e Graçanicës dhe ’UNESCO World Heritage’ manastir dhe një shëtitje e shkurtër te vendi arkeologjik i Ulpianes. Shërben 5 dhoma gjumi për një person, 7 dhoma për dy persona dhe 3 apartamente me kuzhinë. Hoteli është dizajnuar nga arkitekti Bujar Nrecaj duke kombinuar arkitekturën me elemente moderne dhe tradicionale që krijon një atmosferë unike dhe të bën ndihesh si në shtëpi. Shijoje oborrin me pishinën e notit dhe pamjen mbi kodra e fusha, eksploro duke ecur ose me biçiklete dhe perdore këtë vend si pikënisje për të vizituar edhe vende tjera me interes të Kosovës, të gjitha janë të arritshme mbrenda një orë e gjysmë.

Hoteli është unik me bashkëpunim ndëretnik mes pronarit zviceran, menagjerëve romë si dhe shqiptarëve dhe serbëve si staf.

Shiko më shumë në faqe te hotelit ose faqe te facebookut

Kontakt:

+381 (0)38 729888 or +386 (0)49 764000 (flasin Anglisht, Shqip, Serbisht)

info@hotelgracanica.com

Gjeje hotelin në këtë hartë.

hotel gracanica hotels pristina prishtina pool, garden & view

Mesto za odmor u opuštajućem i čistom vazduhu seoskog pejzaža, na samo 15 minuta od centra Prištine, 500 metara od centra Gračanice i njegovog manastira pod zaštitom UNESCO-a kao deo svetskog nasleđa i na samo par koraka od arheološkog nalazišta Ulpiana. Nudi 5 jednokrevetnih,7 dvokrevetnih soba i 3 apartmana sa čajnom kuhinjom, mali luksuzni hotel koji je projektovao arhitekta Bujar Nrecaj, spaja modernu arhitekturu sa tradicionalnim elementima što čini da se osećate kao kod kuće. Uživajte u bašti sa bazenom i pogledom preko polja i brda, istražujte okolinu pešice ili na biciklu ili neka ovo bude vaša polazna tačka u poseti drugim mestima na Kosovu, koji su svi na oko sat i po odatle.
Hotel predstavlja jedinstveno međuetničko partnerstvo između švajcarskog vlasnika, romskih rukovodioca i albanskog i srpskog osoblja.
Pogledajte više na veb-stranici hotela ili Facebook stranici.

Kontakt:

+381 (0)38 729888 or +386 (0)49 764000 (Engleski, Albanski i Srpski)

info@hotelgracanica.com

Find the hotel on our specially-created Google map

Pronadji hotel na našoj posebno napravljenoj Google karti.

Hotel jedan od 10 lokacija za održivi turizam na Kosovo prikazana na ovom sajtu. Koristite meni na desnu stranu kako bi otkrili druge lokacije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s